Η Ασερόλα θεωρείται η πλουσιότερη πηγή φυσικής βιταμίνης C, καθώς περιέχει κατά βάρος, 10-50 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τo πορτοκάλι  20 φορές υψηλότερη από την γκουάβα και 10 φορές μεγαλύτερη από το βατόμουρο. Η βιταμίνη C που προέρχεται από το εκχύλισμα φρούτων Ασερόλας [ως L-ασκορβικό οξύ] εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει σημαντικά στη σύνθεση κολλαγόνου στους συνδετικούς ιστούς. 

Η βιταμίνη C (η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στην Acerola Amazonas) είναι υπεραντιβιοτικό ανώτερο των αντιβιοτικών! Τα αντιβιοτικά δρουν κατά των βακτηριολοιμώξεων, αλλά απέναντι ακόμα και στον πιο ακίνδυνο ιό  γρίπης είναι ανίσχυρα! (Μόνο σε περιπτώσεις γρίπης που εμφανίζονται επιπλοκές από βακτηρίδια βοηθούν).

Ο νομπελίστας Pauling συνιστούσε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C σε κάθε περίπτωση κρυολογήματος. Ο L. Burgerstein, χημικός τροφίμων, αναφέρει ότι η βιταμίνη C βοηθά σε επιδημική παρωτίτιδα, (μαγουλάδες ή παραμαγουλάδες), ιλαρά, πνευμονία, ακόμη και εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα. Ο γιατρός σας θα προσδιορίσει την ποσότητα.

Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C δεν αποθηκεύονται από τον οργανισμό, οπότε δεν προκαλεί ζημιά αφού αποβάλλεται από τα ούρα σε αντίθεση με την συνθετική βιταμίνη C. Με έλλειψη βιταμίνης C, δεν έχουμε επαρκή παραγωγή αντισωμάτων, αντίθετα έχουμε εμφάνιση συμπτωμάτων σκορβούτου, ματωμένων ούλων, ελλιπείς ίνες κολλαγόνου και κακή ποιότητα αιμοφόρων αγγείων.