Ανθοϊαμα  μπάχ από μίμουλο για την καταπολέμηση της νευρικότητας και του φόβου

Παρασκευή: Παρασκευή αποστάγματος (Ηλιακή μέθοδος): Γεμίστε μία λεπτή γυάλινη ή κρυστάλλινη κούπα με το πιο καθαρό και διαυγές νερό που μπορείτε να βρείτε. Καλύτερο απ' όλα είναι το δροσερό νερό μιας καθαρής πηγής.

Η κούπα με το νερό τοποθετείται στον ήλιο κοντά στο φυτό από τα οποίο θα παρασκευάσουμε το απόσταγμα.

Διαλέξτε τα άνθη όσο το δυνατόν περισσότερων φυτών του είδους και καλύψτε την επιφάνεια του νερού με τα κεφαλάκια των άνθεων, αμέσως μόλις τα μαζέψουμε.

Αφήστε την κούπα στον ήλιο για τρεις ώρες και μετά απομακρύνετε προσεκτικά τα άνθη.

Χρησιμοποιείστε και πάλι ένα καθαρό φύλλο του ίδιου του φυτού για να τα μαζέψετε.

Χύστε στη συνέχεια το νερό των ανθέων σ' ένα αποστειρωμένο μπουκαλάκι που έχετε μαζί σας και το έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με κονιάκ που θα τα συντηρήσει. Το μπουκαλάκι πρέπει να κλεισθεί ερμητικά και να φυλαχθεί σ' ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Δύο σταγόνες αυτού του αποστάγματος διαλυμένες σ' ένα μικρό μπουκαλάκι με νερό αρκούν για να σας δώσουν ένα δραστικό φάρμακο.

Ιδιότητες: Οι θετικές ιδιότητες του Mimulus εκδηλώνονται στην ικανότητα να αντιμετωπίζει κανείς τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής με θάρρος, χαλαρή στάση και γλαφυρή διάθεση.

Το θεραπευτικό παρασκεύασμα για λίγο ή πολύ δύσκολες περιστάσεις της καθημερινότητας που προκαλούν άγχος και νευρικότητα:

-Φόβος απέναντι σε συγκεκριμένα πράγματα

-Νευρικότητα

-Ντροπαλή στάση

 

Χρήση: -Πόσιμο φάρμακο

-Για επάλειψη στα χείλη: Επαλείψτε τα χείλη του ασθενή με το θεραπευτικό παρασκεύασμα, όταν έχει χάσει τις αισθήσεις του.

-Το μπουκαλάκι με το θεραπευτικό παρασκεύασμα χρησιμοποιείται κατά τον ακόλουθο τρόπο: Σ' ένα κουτάλι γεμάτο νερό διαλύουμε τέσσερις σταγόνες του παρασκευάσματος, τις βάζουμε στο στόμα και τις καταπίνουμε μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Παίρνουμε τις σταγόνες τέσσερις φορές την ημέρα μ' αυτόν τον τρόπο.

Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητη η πιο συχνή λήψη του φαρμάκου, για παράδειγμα κάθε λίγα λεπτά της ώρας μέχρις ότου παρουσιασθεί κάποια βελτίωση. Κατόπιν τα διαστήματα λήψης πρέπει να μεγαλώσουν, μέχρι να φθάσουμε τη συχνότητα των τεσσάρων φορών την ημέρα.

-Σε περιπτώσεις τοπικών πόνων, φλεγμονών, δυσκαμψίας, εκζεμάτων και παρόμοιων εξωτερικών συμπτωμάτων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για επάλειψει των αντίστοιχων σημείων του σώματος μία λοσιόν, στην οποία έχει προστεθεί το φάρμακο.Διαλύουμε τρεις σταγόνες του θεραπευτικού μίγματος σε μια κούπα με νερό. 

Βουτάμε στο νερό ένα κομμάτι από καθαρό βαμβακερό ύφασμα και καλύπτουμε μ΄αυτό την σχετική περιοχή του σώματος. Μπορούμε, όταν αυτό είναι απαραίτητο, να μουσκέψουμε αρκετές φορές το ύφασμα.

-Για το μπάνιο: Μερικές σταγόνες του θεραπευτικού μίγματος μπορούν επίσης να προστεθούν και στη μπανιέρα.

 

Συμβουλές:     -Τα θεραπευτικά άνθη μπορούν επίσης να ληφθούν και μαζί με άλλα φάρμακα. 

-Το φάρμακο μπορούν να πάρουν και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον ασθενή.

-Το φάρμακο μπορούν να πάρουν και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον ασθενή.