Ανθοϊαμα Μπάχ με αγιόκλιμα για την καταπολέμηση της νοσταλγίας

Παρασκευή: Παρασκευή αποστάγματος (Η μέθοδος του βρασμού): 

Γεμίστε μία κατσαρόλα από ανωξείδωτο ατσάλι, την οποία έχουμε καθαρίσει με επιμέλεια, με το πιο καθαρό και διαυγές νερό που μπορείτε να βρείτε. Καλύτερο απ' όλα είναι το δροσερό νερό μιας καθαρής πηγής. Γεμίστε τα τρία τέταρτα της κατσαρόλας με άνθη, κλαδάκια και φύλλα όσο το δυνατόν περισσότερων φυτών του είδους, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μεταφέρετέ την αμέσως στο σπίτι.

Αφαιρέστε το καπάκι και καλύψτε τα άνθη και τα φύλλα με το φρέσκο νερό μιας πηγής ή με μεταλλικό νερό χωρίς διοξείδιο του άνθρακα.

Φέρτε το νερό στο βρασμό και κατά διαστήματα πιέστε τα άνθη μ' ένα κλαδάκι από το ίδιο το δέντρο ή θάμνο, ώστε να μη βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού, αλλά να παραμένουν βυθισμένα σ' αυτό.

Βράστε κατ' αυτόν τον τρόπο τα άνθη για μισή ώρα. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κλαδάκια, τα φύλλα και τα άνθη μ' ένα κλαδί, για να μην έθρει το νερό σε επαφή με ανθρώπινα χέρια.

Περιμένετε μέχρι να κατακαθήσει το υπόλοιπο των ανθέων και των φύλλων στον πυθμένα.

Γεμίστε ένα αποστειρωμένο μπουκαλάκι μέχρι την μέση με κονιάκ και χύστε σ' αυτό αργά το απόσταγμα, αφού το αφήσετε να περάσει από ένα χάρτινο φίλτρο.

Ιδιότητες: Η θετική έκφραση του Hornbeam εκδηλώνεται στους ανθρώπους που είναι σίγουροι για τις δυνάμεις τους και τις ικανότητές τους, ακόμη κι όταν μερικές φορές φαίνεται πως οι απαιτήσεις τις ξεπερνούν.

Το θεραπευτικό παρασκεύασμα που βοηθάει στην ανάκτηση των δυνάμεων στην περίπτωση που δεν διαθέτει κάποιος αρκετή ψυχική ή σωματική δύναμη για να βαστάξει το φορτίο της ζωής:

-Κόπωση

-Σωματική εξάντληση

-Πνευματική εξάντληση

Χρήση:Η θετική έκφραση του Honeysuckle εκδηλώνεται σ' εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να μαθαίνουν από το παρελθόν, χωρίς όμως να προσκολλώνται σ' αυτό. Είναι πάντα πρόθυμοι να αφιερωθούν στο παρόν.

Το θεραπευτικό παρασκεύασμα μπορεί να διώξει από το μυαλό όλες τις σκοτούρες και τις έγνοιες του παρελθόντος, μπορεί να εξουδετερώσει κάθε παλιά επιρροή, επιθυμία και απαίτηση, ώστε να μπορέσουμε και πάλι να στραφούμε στο Εδώ και στο Τώρα:

-Η σκέψη που συγκεντρώνεται στο παρελθόν

-Νοσταλγία

-Επιθυμία επιστροφής στην πατρίδα

Συμβουλές:-Τα θεραπευτικά άνθη μπορούν επίσης να ληφθούν και μαζί με άλλα φάρμακα. 

-Το φάρμακο μπορούν να πάρουν και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον ασθενή.