Ελιά για χρόνιες Παθήσεις

Παρασκευή: Παρασκευή αποστάγματος (Η μέθοδος του βρασμού): 

Γεμίστε μία κατσαρόλα από ανωξείδωτο ατσάλι, την οποία έχουμε καθαρίσει με επιμέλεια, με το πιο καθαρό και διαυγές νερό που μπορείτε να βρείτε. Καλύτερο απ' όλα είναι το δροσερό νερό μιας καθαρής πηγής. Γεμίστε τα τρία τέταρτα της κατσαρόλας με άνθη, κλαδάκια και φύλλα όσο το δυνατόν περισσότερων φυτών του είδους, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μεταφέρετέ την αμέσως στο σπίτι.

Αφαιρέστε το καπάκι και καλύψτε τα άνθη και τα φύλλα με το φρέσκο νερό μιας πηγής ή με μεταλλικό νερό χωρίς διοξείδιο του άνθρακα.

Φέρτε το νερό στο βρασμό και κατά διαστήματα πιέστε τα άνθη μ' ένα κλαδάκι από το ίδιο το δέντρο ή θάμνο, ώστε να μη βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού, αλλά να παραμένουν βυθισμένα σ' αυτό.

Βράστε κατ' αυτόν τον τρόπο τα άνθη για μισή ώρα. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κλαδάκια, τα φύλλα και τα άνθη μ' ένα κλαδί, για να μην έθρει το νερό σε επαφή με ανθρώπινα χέρια.

Περιμένετε μέχρι να κατακαθήσει το υπόλοιπο των ανθέων και των φύλλων στον πυθμένα.

Γεμίστε ένα αποστειρωμένο μπουκαλάκι μέχρι την μέση με κονιάκ και χύστε σ' αυτό αργά το απόσταγμα, αφού το αφήσετε να περάσει από ένα χάρτινο φίλτρο.

Ιδιότητες:Οι θετικές ιδιότητες της ελιάς εκδηλώνονται σ' εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι διαθέτουν αρκετή δύναμη και ζωτικότητα και δεν χάνουν το θάρρος τους και το ενδιαφέρον τους για την ζωή, ακόμη κι όταν για κάποιο χρονικό διάστημα είναι καταδικασμένοι στην απραξία.

Το θεραπευτικό παρασκεύασμα μπορεί να βοηθήσει στην επαναπόκτηση των δυνάμεων και της ζωτικότητας μετά από:

  • μια μακροχρόνια ασθένεια
  • Ολική εξάντληση
  • Εξουθενωτική κόπωση
  • Χρόνιες παθήσεις

Συμβουλές:-Τα θεραπευτικά άνθη μπορούν επίσης να ληφθούν και μαζί με άλλα φάρμακα. 

-Το φάρμακο μπορούν να πάρουν και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον ασθενή.