Φυσικά καλλυντικά με καλέντουλα, λεβάντα, λιβάνι.

Παρασκευή:    1) Αντιχαλαρωτικό λάδι: Από 3 σταγόνες ελαίων λιβανιού και μύρου, 6 σταγόνες ελαίου λεβάντας,                          4 σταγόνες ελαίου πελαργόνιου και 60 κυβ. εκατ. (10 κουταλάκια) ελαίου καλέντουλας.


2) Επαλείψεις:
-Πρόληψη: Για να διατηρήσετε το δέρμα υγρό, ελαστικό και να αποφύγετε τα σημάδια χαλάρωσης, χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ το αντιχαλαρωτικό λάδι, στις ευαίσθητες περιοχές, αρχίζοντας από τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης.
-Θεραπεία: Αλείψτε το αντιχαλαρωτικό λάδι στις περιοχές που επηρεάστηκαν, κάθε πρωί-βράδυ. Η κανονική χρήση είναι απαραίτητη.

Ιδιότητες: Αναγεννητικά έλαια, όπως της λεβάντας, λιβανιού και μύρου είναι τα καλύτερα και γαι την πρόληψη και για την ελαχιστοποίηση των υπαρχόντων σημαδιών. Το έλαιο πελαργόνιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον, για να τονώσει το δέρμα. Το καταλληλότερο έλαιο διαλύτης γι' αυτή την περίπτωση είναι το έλαιο καλέντουλας. Είναι ακριβό, μπορείτε όμως να το αναμείξετε με ίση ποσότητα ελαίου σπόρων σταφυλλιού ή αμύγδαλου.

Χρήση: Επαλείψεις (Πρόσωπο/Λαιμός/Σώμα)

Συμβουλές: Στην εγκυμοσύνη, η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία και με επιμελημένη χρήση των αιθέριων ελαίων, σπάνια θα εμφανιστεί χαλάρωση.