Μείγμα λαδιού με έλαια λεβάντας, μέντας,  ματζουράνας και μελισσόχορτου κατά των πονοκεφάλων

Παρασκευή:

1) Για εισπνοές: Αυτή η μέθοδος μπορεί να ανακουφίσει, αν εφαρμοστεί μόλις φανούν τα συμπτώματα. Στάξτε από 2 σταγόνες μαντζουράνας, λεβάντας και μέντας σε ένα μαντήλι, προσθέστε 1 σταγόνα ελαίου μελισσόχορτου. Εισπνεύστε βαθιά τρεις φορές.

2) Για επαλείψεις:
-Για να ανακουφιστείτε από έναν έντονο πονοκέφαλο, στάξτε στο δάχτυλό σας, 2 σταγόνες ελαίου λεβάντας και τρίψτε ελαφρά τους κροτάφους σας, πίσω από τα αυτιά σας και κατά μήκος του τραχήλου σας. Επαναλάβατε, αν χρειάζεται.
-Προσθέστε 12 σταγόνες σε 30 κυβ. εκατ. (5 κουταλάκια τσαγιού) ελαιού διαλύτη και αλείψτε το μείγμα στο πρόσωπο και στον τράχηλό σας.

3) Για μασάζ: Διαλύστε ταπό 3 σταγόνες ελαίων λεβάντας και ευκαλύπτου σε 15 κυβ. εκατ. (2,5 κουταλάκαι τσαγιού) ελαίου-διαλύτη και κάνετε με το μείγμα μασάζ στο μέτωπο και πίσω από τα αφτιά σας, διακόπτοντας για να μαλάξετε απαλά τις περιοχές γύρω από τις κοιλότητες της εξωτερικής γωνίας των οστών του ματιού. Μαλάξτε τους ώμους και τον τράχηλό σας.

4) Για μπάνιο: Προσθέστε από 3 σταγόνες ελαίων μαντζουράνας, χαμομηλιού και λεβάντας στο νερό της μπανιέρας σας.

Ιδιότητες: Τα έλαια λεβάντας και μαντζουράνας ανακουφίζουν τον πόνο, ενώ το έλαιο χαμομηλιού είναι καταπραϋντικό. Το έλαιο μαντζουράνας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πονοκέφαλους από εμμηνορρυσία, ενώ τα έλαια του μελισσόχορτου ή του δεντρολίβανου βοηθούν στην ημικρανία.

Χρήση: -Για εισπνοές
            -Για επαλείψεις
            -Για μασάζ
            -Για μπάνιο

Συμβουλές: -Οι πονοκέφαλοι μπορεί να προέρχονται από σοβαρές αιτίες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν ο πόνος είναι ξαφνικός ή δυνατός ή αν επαναλαμβάνεται συχνά.
-Στις επαλείψεις, προσέξτε τα μάτια σας.
-Για τις ιγμορίτιδες προσθέστε έλαιο ευκαλύπτου και /ή μέντας.