Μιγμα λαδιου κατα της ημικρανιας και των Ρευματισμων με αιθέριο έλαιο λεβάντας, ματζουράνας και μελισσόχορτου

Παρασκευή:    1) Για το μπάνιο: Προσθέστε στο μπάνιο σας, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου.

2) Για κομπρέσα: Βάλτε σ' ένα μικρό μπολ το νερό που χρειάζεται για να μουσκέψει η κομπρέσα και προσθέστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου. Βουτήξτε την κομπρέσα στο νερό με τα αιθέρια έλαια και στίψτε την τόσο που να μην στάζει, αλλά μην τη στεγνώσετε πολύ. Τοποθετείστε την κομπρέσα, πάνω στην περιοχή που θέλετε να θεραπεύσετε και τυλίξτε γύρω της ένα λεπτό πλαστικό. Κρατείστε το μέρος ζεστό με μια ζεστή πετσέτα και μια κουβέρτα για πιο καλά αποτελέσματα. Αφήστε την τουλάχιστον για δύο ώρες.

3) Για μασάζ: -Λάδια βάσης: αβοκάντο, φουντουκιού, σιτέλαιο (είναι τα πιο θρεπτικά), η καλέντουλα, λάδι από κουκούτσια σταφιλιού (είναι ένα από τα πιο φθηνά λάδια), το ελαιόλαδο, το φυστικέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο. -Βάλτε σε ένα μπουκάλι με σταγονόμετρο 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου σε 50ml βασικό λάδι.

4) Για τσάϊ: -Βάλτε 1 σταγόνα αιθέριου έλαιου μελισσόχορτου, 1 σταγόνα αιθέριου έλαιου μαντζουράνας και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας πάνω σ' ένα φακελλάκι με τσάι για να κάνετε 3-4 φλυτζάνια τσάι, χωρίς γάλα, 3 φορές την ημέρα.

Ιδιότητες: Αναγεννητικά έλαια, όπως της λεβάντας, λιβανιού και μύρου είναι τα καλύτερα και γαι την πρόληψη και για την ελαχιστοποίηση των υπαρχόντων σημαδιών. Το έλαιο πελαργόνιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον, για να τονώσει το δέρμα. Το καταλληλότερο έλαιο διαλύτης γι' αυτή την περίπτωση είναι το έλαιο καλέντουλας. Είναι ακριβό, μπορείτε όμως να το αναμείξετε με ίση ποσότητα ελαίου σπόρων σταφυλλιού ή αμύγδαλου.

Χρήση: -Για Μπάνιο
              -Για κομπρέσα
              -Για μασάζ
              -Για τσάϊ

Συμβουλές: -Για το λάδι βάσης: Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε ένα μπουκάλι λάδι μασάζ για καθημερινή χρήση, θα πρέπει να προσθέσετε ένα 5% από σιτέλαιο (που είναι αντι-οξειδωτικό) για να βοηθήσει στην καλή συντήρηση του μίγματος. Το λάδι καλαμποκιού δεν είναι καλή εκλογή, γιατί δεν κρατάει για πολύ. Μην αναμιγνύετε ποσότητα πάνω από 50 με 100ml τη φορά, και πρέπει να θυμάστε να προσθέτετε πάντα στο μίγμα 5% σιτέλαιο.