Μίγμα λαδιού με Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και ματζουράνας για στραμπουλίσματα

Παρασκευή:    1) Λουτρά ποδιού ή χεριού: Προσθέστε 4 σταγόνες ελαίου μαντζουράνας και 2 σταγόνες ελαίου δεντρολίβανου σε μια λεκάνη με κρύο νερό και ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε μέσα τη στραμπουλιγμένη άρθρωση και αφήστε την τουλάχιστον δέκα λεπτά.

2) Επιθέματα: Προσθέστε 4 σταγόνες ελαίου μαντζουράνας και 2 σταγόνες ελαίου δεντρολίβανου και κάνετε κρύα επιθέματα. Βάλτε τα αμέσως μετά το λουτρό στις πάσχουσες περιοχές και αφήστε τα τουλάχιστον μια ώρα.

3) Επαλείψεις: Διαλύστε 4 σταγόνες ελαίου μαντζουράνας και 2 σταγόνες ελαίου δεντρολίβανου σε 15 κυβ. εκατ. (2,5 κουταλάκια) ελαίου διαλύτη ή λοσιόν. Μετά το βγάλσιμο του επιθέματος, αλείψτε απαλά με το μείγμα την πάσχουσα περιοχή.

Ιδιότητες: Το στραμπούλισμα συμβαίνει όταν οι σύνδεσμοι σχίζονται ή τεντώνονται από μια ξαφνική αντανακλαστική κίνηση. Τα στραμπουλίσματα ανταποκρίνονται καλά στην αρωματοθεραπεία. Τα έλαια μαντζουράνας και δεντρολίβανου είναι αναλγητικά και θα βοηθήσουν στην άμβλυνση του πόνου, ενώ το έλαιο λεβάντας θα σας ηρεμήσει.

Χρήση:   - Λουτρά χεριών
              - Ποδόλουτρο

Συμβουλές: -Ακινητοποείστε την άρθρωση όσο το δυνατό περισσότερο. Αν στραμπουλίξατε τον αστράγαλό σας, βάλτε το πόδι σας ψηλά, ακίνητο και περπατήστε αργότερα με μπαστούνι.

-Ποτέ μην κάνετε μασάζ σε στραμπουλίσματα. Βάλτε νέο επίθεμα κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, και αφήστε το όλη τη νύχτα. Βγάλτε το το επόμενο πρωί και αλείψτε με το μείγμα του ελαίου ή της λοσιόν. Συνεχίστε τη θεραπεία μέχρι να φύγουν ο πόνος και το πρήξιμο.

-Σε περίπτωση σπασίματος ή ραΐσματος οστού, θα χρειαστείτε ιατρική φροντίδα.