Αρωματικά φακελάκια με αποξηραμένα άνθη και σαπούνι μασαλλίας για το μπάνιο

Παρασκευή: Πρώτα απ' όλα ασχοληθείτε με τα φακελάκια από οργάντζα (50 εκ. χρωματιστή οργάντζα). Διπλώστε το ύφασμα κατά μήκος και κάντε μια ραφή στην ανάποδη, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένας υφασμάτινος κύλινδρος.

Γυρίστε το ύφασμα από την καλή πλευρά του, αφήνοντας τη ραφή στο κέντρο και κάτω από την πλευρά που δουλεύετε. Κάντε δύο παράλληλες ραφές κατά μήκος της κεντρικής περιοχής (ζώνης), με απόσταση ενός εκατοστού.

Θα έχετε έτσι δύο εσοχές, μία στην άνω πλευρά και μία στην κάτω. Διπλώστε τα ανοίγματα προς τα πάνω χρησιμοποιώντας τις δύο παράλληλες ραφές ως βάση.

Από τις δύο εσοχές του φακέλου με το τριμμένο σαπούνι (3 κουταλιές) και τα άνθη, που έχετε πιο πριν ανακατέψει. Για να σφραγίσετε το φακελάκι διπλώστε διαγωνίως τις ακριανές άνω γωνίες.

Σφραγίστε το φακελάκι με μια μικρή ραφή στο κέντρο του.

Βάλτε το κορδονάκι ή τη χρωματιστή κορδέλα για να κλείσετε το φακελάκι και σταθεροποιήστε το με μια ραφή ανάμεσα στις δύο διπλωμένες διαγώνιες άνω άκρες. Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια θηλιά στην άνω πλευρά για να το κρεμάτε.

 Χρήση:  -Για διακόσμηση

              -Για άρωμα

Συμβουλές: Για να γεμίσετε και να αρωματίσετε αυτά τα όμορφα φακελάκια που τα προσθέτουμε στο νερό της μπανιέρας μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένες θρυματισμένες φέτες πορτοκαλιού, μπουμπούκια από τριαντάφυλλο, άνθη χαμομηλιού, κανέλα σε σκόνη, γαρίφαλο, αποξηραμένο δεντρολίβανο και πολλά άλλα φυτικά υλικά που θα πρέπει να έχουν ευχάριστο άρωμα και θεραπευτικές ιδιότητες.

Μέχρι να χρησιμοποιηθούν, διατηρήστε τα φακελάκια σε ένα ερμητικά κλειστό κουτί, έτσι ώστε να μην εξασθενίσει το άρωμα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ευεργετικά αρώματα των βοτάνων θα απελευθερωθούν μονάχα όταν τα βυθίσουμε σε ζεστό νερό.