πολύ αρωματικό και διακοσμητικό που συνδιάζει τις διεγερτικές ιδιότητες της κανέλας με τις αντισηπτικές και δροσιστικές ιδιότητες του πορτοκαλιού

Παρασκευή: Λιώστε μια μικρή ποσότητα ( 50 γρ.) θαμπού σαπουνιού γλυκερίνης. Ρίξτε μερικές σταγόνες κίτρινου χρώματος και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μίγμα πάν σε 3-4 ξυλάκια κανέλας και αφήστε το να κρυώσει 5-10 λεπτά. Αυτή η ενέργεια κατακρατεί την κανέλα στον πάτο του ορθογώνιου καλουπιού (αντιστοιχεί στο άνω μέρος του σαπουνιού).

Λιώστε το υπόλοιπο σαπούνι (100 γρ.), χρωματίστε το με μερικές σταγόνες χρώμα και αρωματίστε το με 5 ή 6 σταγόνες από κάθε άρωμα.

Ανακατέψτε καλά το μίγμα με τα υλικά και έπειτα ρίξτε το στο καλούπι. Αφρήστε το να κρυώσει μέχρι να γίνει τελείως συμπαγές.

Αναποδογυρίστε το καλούπι και αφαιρέστε το σαπούνι ασκώντας μια ελαφρά πίεση στη βάση του καλουπιού. Βάλτε πάλι το σαπούνι στη φόρμα από τη διακοσμημένη πλευρά με την κανέλα προς τα πάνω.

Λιώστε 150 γρ. διαφανές σαπούνι γλυκερίνης και ρίξτε ομοιόμορφα μια λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.

Για να σκληρύνει η γλυκερίνη, τοποθετήστε 2 ή 3 φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού, ολόκληρες ή σε μισοφέγγαρο. Τέλος καλύψτε τη διακόσμηση με μια λεπτή στρώση από διαφανές σαπούνι, έτσι ώστε να "παγιδέψετε" τα υλικά: μπορείτε να ρίξετε το σαπούνι λίγο - λίγο σαν νήμα ή να αλείψετε την επιφάνεια με το πινέλο.

Ιδιότητες: Είναι ένα σαπούνι πολύ αρωματικό και διακοσμητικό που συνδιάζει τις διεγερτικές ιδιότητες της κανέλας με τις αντισηπτικές και δροσιστικές ιδιότητες του πορτοκαλιού.

Χρήση: -Αρωματικό

            -Διακοσμητικό

            -Εντομοαπωθητικό

            -Αντισηπτικό

Συμβουλές: Το σαπούνι αυτό μπορούμε να το βάλουμε και στα συρτάρια μας για να δώσει ένα απαλό άρωμα στα λευκά είδη και να διώχνει τα ανεπιθύμητα έντομα.