Αρωματικό σαπούνι τριαντάφυλλου με ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες για κάθε τύπο δέρματος

Παρασκευή:

Λιώστε μαζί 200 γρ. θαμπό σαπούνι γλυκερίνης και 200 γρ. διαφανούς σαπουνιού γλυκερίνης. Θρυματίστε τα μισά αποξηραμένα μπουμπούκια (4 - 5 κουταλιές) και ρίξτε τα στο λιωμένο ζεστό σαπούνι. Αφήστε να μουλιάσουν 10 λεπτά, μέχρι τα αιθέρια έλαια και τα ενεργά συστατικά των τριαντάφυλλων να απλωθούν στο μίγμα του σαπουνιού.

Λιώστε πάλι το κρύο σαπούνι. Ανακατεύοντας απαλά, ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο και μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος, μέχρι να έχουμε μια απαλή ροζ απόχρωση.

Ρίξτε το μίγμα στο καλούπι (ορθογώνιο) και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να γίνει συμπαγής η άνω επιφάνεια. Αφήστε να κρυώσει τελείως, έπειτα αφαιρέστε το σαπούνι με μια ελαφριά πίεση στον πάτο του καλουπιού, με προσοχή να μη καταστρέψετε τα μπουμπούκια.

Ιδιότητες: Τα τριαντάφυλλα είναι κομψά και αρωματικά και έχουν ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες που δίνουν μια βελουτέ υφή και είναι απαλά για το δέρμα μας.

Χρήση: Για κάθε τύπο δέρματος.

Συμβουλές: Με τη βοήθεια ενός ξύλινου καλαμακιού, διακοσμήστε το σαπούνι βάζοντας τα μπουμπούκια: προσοχή στις τρύπες που θα κάνετε, να μην είναι πολύ βαθιές και βγει το μίγμα που είναι ακόμη υγρό. Τα σαπούνια τα διατηρούμε και μέσα στα συρτάρια και στα ντουλάπια μας, όπου θα αναδίδουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το άρωμά τους.