Σαπούνι με μαλακτικές ικανότητες που ενώνει τις θρεπτικές ιδιότητες του μελιού με τον σιταρόσπορο, πηγή φυτικών πρωτεϊνών.

Παρασκευή:    Λιώστε το 1/5 από τα 250 γρ. θαμπού σαπουνιού γλυκερίνης. Απλώστε 1 κουτάλι σιταρόσπορο τον πάτο του καλουπιού (ορθογώνιο) και ρίξτε το λιωμένο σαπούνι. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε να κρυώσει 5-10 λεπτά. Αυτή η προεργασία είναι χρήσιμη διότι κατακρατεί στον πάτο του καλουπιού (είναι το άνω μέρος του σαπουνιού) τον σιταρόσπορο, ένα ελαφρύ υλικό που ειδάλλως θα επέπλεε στην επιφάνεια (είναι η βάση του σαπουνιού) με αποτέλεσμα την απώλεια της διακόσμησης στην τελική εμφάνιση του σαπουνιού.

Σε αυτό το σημείο λιώστε το υπόλοιπο σαπούνι και ρίξτε 1 κουτάλι μέλι ακακίας ή μέλι ανθέων ή τίλιου, δηλαδή αρκετά ρευστό ( η θερμότητα θα το κάνει πιο ρευστό). Ρίξτε το μίγμα στο καλούπι και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να γίνει τελείως συμπαγές.

Χρήση: -Για διακόσμηση

              -Για πρόσωπο

Συμβουλές: Το βράδυ μετά το ντεμακιγιάζ, περάστε στην επιδερμίδα του προσώπου σας ένα κομμάτι από βαμβάκι, που το έχετε εμποτίσει με νερό από άνθη πορτοκαλιού. Θα έχετε μια καθαριότητα σε βάθος και προσεγμένη.