Σαπούνι με λεμόνι και χαμομήλι

Παρασκευή:Βράστε ελάχιστο νερό, βουτήξτε 1 κουταλάκι αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού, αφήστε τα στη φωτιά δύο λεπτά, έπειτα σβήστε και αφήστε τα να κρυώσουν. Λιώστε 50 γρ. θαμπού σαπουνιού γλυκερίνης και ρίξτε το στο καλούπι. Στραγγίξτε απαλά τα άνθη του χαμομηλιού από το ζουμί τους και αναμίξτε το 1/3 με το λιωμένο σαπούνι. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε να κρυώσει 5-10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο λιώστε τα υπόλοιπα 200 γρ. θαμπού σαπουνιού γλυκερίνης. Στο υγρό σαπούνι ρίξτε τον χυμό μισού λεμονιού και τα υπόλοιπα άνθη χαμομηλιού. Ρίξτε το μίγμα στο καλούπι και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να γίνει συμπαγές. Αναποδογυρίστε το καλούπι και αφαιρέστε το σαπούνι πιέχοντας στο κάτω μέρος του καλουπιού. Τελειοποιήστε τη διακόσμηση.

Ιδιότητες: Το λεμόνι είναι πολύτιμος σύμμαχος της επιδερμίδας: έχει επουλωτικές και λευκαντικές ιδιότητες και βοηθάει να καταπολεμήσουμε χιονίστρες και κοκκινίλες του δέρματος. Το χαμομήλι, επίσης, είναι γνωστό για τις μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Χρήση:Όταν το κρύο γίνεται πιο έντονο, μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας με ένα κατάλληλο καθαριστικό γι' αυτή την περίοδο του έτους.

Συμβουλές: Με ελάχιστο λιωμένο κερί κολλήστε μια φέτα λεμόνι, πάχους ενός εκ. στην άνω επιφάνεια του σαπουνιού. Παγιδέψτε τη στη συνέχεια, αλείφοντας λίγο κερί από πάνω με το πινέλο. Θα χρειαστείτε: Ένα στρογγυλό καλούπι, μαχαίρι και πινέλο.