Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες του δενδρολίβανου

Παρασκευή: 1) Για τα μαλλιά: Συνδιάστε αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και σάλβιας, πατσουλί και γιασεμιού και φτιάξτε λάδι για τα μαλλιά.

2) Για διέγερση του εγκεφάλου (περίοδο μαθητικών εξετάσεων): Συνδυάστε το δενδρολίβανο με αιθέριο έλαιο λεμονιού και μέντας. Μυρίστε το μείγμα αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Ιδιότητες: Το δενδρολίβανο είναι ένα όμορφο φυτό που καλλιεργείται και το αιθέριο έλαιό του είναι το πιο απαραίτητο για κάθε σπίτι.

Εκτιμάται επίσης και για τις συντηρητικές του ιδιότητες.

Είναι αναλγητικό, αντισηπτικό, καλό για το κυκλοφορικό, ρυθμιστικό, αντισπασμωδικό,στυπτικό και διεγερτικό του εγκεφάλου. Είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις πονοκεφάλων, πνευματικής κούρασης, κυτταρίτιδας, πιτυρίδας, τριχόπτωσης και φτωχής μνήμης.

Το δενδρολίβανο ξεκουράζει τους άκαμπτους, πιασμένους, κουρασμένους μύες, όταν χρησιμοποιείται μετά από κάθε δραστηριότητα σαν μασάζ ή έλαιο μπάνιου. Ανακουφίζει τους ρευματισμούς και αρθρίτιδες όταν το επαλείφετε σαν λάδι μασάζ.

Μέσα στο νερό αναζωογονεί το σπίτι.

Χρηση:     -Απολυμαντικό

-Θεραπευτικό

-Αδυνατιστικό

-Για τα μαλλιά

-Αρωματικό

-Για το μπάνιο

 

Συμβουλές:-Χρησιμοποιόταν συχνά για να συντηρεί τα φαγητά, πριν την κατάψυξη.

-Προσθέστε σταγόνα-σταγόνα στην ξύλινη βούρτσα σας και χτενιστείτε. Το άρωμα των αιθέριων ελαίων, μένει περισσότερο στα μαλλιά από ότι πάνω στην επιδερμίδα.

-Όταν απαιτείται συγκέντρωση και εγρήγορση, μπορεί να μπει μέσα σε συσκευή αρωματισμού χώρου ή σε ψεκαστήρα.

 

Ανεπιθύμητες :   -Το δενδρολίβανο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και πρέπει να διαλυθεί πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή πάνω στο δέρμα.

-Όσοι το εισπνέεται λόγω άσματος, θα πρέπει να προσέχετε καθώς κάποιοι επιρρεπείς στο άσθμα ενοχλούνται από μυρωδιές που είναι πολύ δυνατές.

-Προσοχή χρειάζεται και σε άτομα που είναι επιρρεπή στην επιληί