Πήλινγκ από χαμομήλι και Βρώμη για ξηρά, ευαίσθητα και λεπτά δέρματα

Παρασκευή:    Κάνουμε αφέψημα με 4 κουταλιές του γλυκού αποξηραμένο χαμομήλι και 4 κουταλιές του γλυκού άνθη σαμπούκου (κουφοξηλιά) σε 2 κούπες νερό. Σκεπάζουμε με πιατάκι και αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας γουδί χτυπάμε 4 κουτσαλιές του γλυκού χαμομήλι και 4 κουταλιές του γλυκού σαμπούκου μέχρι να γίνουν σκόνη. Κατόπιν προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι βρώμης. Ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενής σκόνη. Μετά ρίχνουμε 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας και 2 κουταλιές γιαούρτι πλήρες και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε όσο αφέψημα (σουρωμένο) χρειάζεται -κρύο- μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής λεπτόρευστη πάστα.

Ιδιότητες: Το χαμομήλι και η καλέντουλα έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και ο σαμπούκος καθαριστικές και μαλακτικές λόγω των βλεννωδών ουσιών αλλά και της βιταμίνης C που περιέχει. Τέλος, το αλεύρι βρώμης και το γιαούρτι έχουν θρεπτικές και επίσης μαλακτικές ιδιότητες.

Χρήση: Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε - ενώ ταυτόχτονα τρίβουμε απαλά και χωρίς μεγάλη πίεση - το μείγμα στο λαιμό,στο πρόσωπο και όχι γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 5΄-10΄και μετά ξεβγάζουμε με σφουγγαράκι που έχουμε βουτήξει προηγουμένως σε χλιαρό νερό, χωρίς να το στίψουμε σχεδόν καθόλου. Επαναλαμβάνουμε όσο χρειάζεται και κατόπιν πλένουμε το πρόσωπό μας.

Συμβουλές: Εάν έχετε πολύ λεπτή επιδερμίδα, δεν συνιστάται να κάνετε πήλινγκ παραπάνω από 2 φορές το μήνα. Για να βοηθήσετε τη γρήγορη ανάπλαση της επιδερμίδας σας μπορείτε να ρίξετε στο μείγμα 1 κουταλιά σκόνη από μαγιά.