Σαπουνι με φασκόμηλο και γλυκερίνη κατα της ακμης και της τριχοπτωσης

Παρασκευή: Λιώστε μαζί 100 γρ. θαμπό σαπούνι γλυκερίνης και 100 γρ. διαφανές σαπούνι γλυκερίνης. 

Ρίξτε 30 γρ. στον πάτι του καλουπιού (της επιλογής σας), όπου θα έχετε απλώσει ένα κουτάλι θρυματισμένο φασκόμηλο. Αυτή η ενέργεια δίνει στο τελικό προϊόν μια διακοσμημένη επιφάνεια. Ρίξτε τα υπόλοιπα τρία κουτάλια θρυματισμένου φασκόμηλου στο υγρό σαπούνι και αφήστε να μουλιάσει στο μίγμα 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο το βότανο θα απελευθερώσει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες στο μίγμα.

Λιώστε πάλι το σαπούνι και ρίξτε το μέσα στο καλούπι. Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σκληρύνει, στη συνέχεια αναποδογυρίστε το καλούπι και αφαιρέστε το σαπούνι με μια ελαφριά πίεση στη βάση του.

Ιδιότητες: Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συχνά για τις καλλυντικές του ιδιότητες. Έχει συσφικτικές και αποσμητικές ιδιότητες. Καθαρίζει τα δόντια και δυναμώνει τα ούλα (φτάνει να τρίψεταε επάνω στα ούλα μερικά φυλλαράκια) και πολλά ακόμη.

Χρήση:   -Το σαπούνι αυτό μας είναι χρήσιμο για όλα τα μέρη του σώματος που χρήζουν ενός απαλού και δροσερού καθαρισμού για όλα τα μέρη του σώματος
             -Για τα μαλλιά (ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής)
             -Ενισχύει το χρώμα των μαλλιών (στους μελαχροινούς)
             -Για το πρόσωπο (κατά της ακμής)

Συμβουλές:  Είναι αρκετά μερικά φυλλαράκια από φρέσκο φασκόμηλο για να ετοιμάσουμε απλά και χρήσιμα σπιτικά προϊόντα:

-Κατά της ακμής: Αφήστε να μουλιάσουν επί δύο εβδομάδες 50 γρ. φύλλα φασκόμηλου σε 600 γρ. άσπρο ξίδι. Χρησιμοποιήστε το μίγμα για κομπρέσες στις ερεθισμένες περιοχές.
-Για αρωματισμό και τόνωση του σώματος: Γεμίστε την μπανιέρα σας με χλιαρό νερό, ρίξτε αφέψημα φασκόμηλου (φτιάξτε ένα αφέψημα από 40 γρ. φύλλα φασκόμηλου σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Αφήστε να μουλιάσει 10 λεπτά και μετά το φιλτράρετε για να καθαρίσει).