Μαλακτικη μασκα με ενυδατικά συστατικά όπως αβοκαντο και μπυρα για στιλπνότητα και λάμψη

Παρασκευή: Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε 1/2 ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, 2 κουταλιές μπίρα, 1 κουταλιά δαφνέλαιο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Ιδιότητες: Το αβοκάντο βοηθά να μη στεγνώνει το δέρμα πριν την ώρα του, δίνοντας τα ενυδατικά συστατικά που χρειάζεται ή επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα δρα και σαν μαλακτικό. Η μπίρα δίνει στιλπνότητα και λάμψη, και το ελαιόλαδο μαζί με το δαφνέλαιο τρέφει τα μαλλιά.

Χρήση: Η κρεμομάσκα αυτή χρησιμοποιείται και σαν μάσκα πριν το λούσιμο, αλλά και σαν μαλακτικό μεταξύ των 2 χεριών λουσίματος. Σαν μάσκα τη βάζουμε 1-2 ώρες πριν το λούσιμο και καλύπτουμε με ζεστή πετσέτα. Σαν μαλακτικό, μετά το πρώτο χέρι, σε βρεγμένα μάλλιά, απλώνουμε και περιμένουμε 5΄. Ακολούθως λουζόμαστε καλά για 2η φορά τρίβοντας καλά το κεφάλι.

Συμβουλές: Εάν και με το β΄χέρι νιώστε ότι έχει μείνει υλικό, τότε πρέπει να επαναλάβετε ακόμη μια φορά. Μπορείτε να κάνετε αυτή την υπέροχη μάσκα μια φορά την εβδομάδα το πολύ. Εάν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη μαλακτική δράση, μπορούμε να προσθέσουμε και τον κρόκο ενός αυγού.