Ένα τέλεια ισορροπημένο μείγμα από φυτο-αρωματικά και μεταλλικά στοιχεία.

Παρασκευή: Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε 1/4 ποτήρι λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, 1/4 ποτήρι φουντουκέλαιο, 2 κουταλιές φύλλα ελιάς ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές πασιφλόρα, 2 κουταλιές σπυραία, 1 κουταλιά σταφίδες, 1 κάστανο αγριοκαστανιάς, 2 κουταλάκια σεντέλλα η ασιατική, 1 κουταλάκι κόκκινο κρασί, και από 10 σταγόνες αιθέρια έλαια από θυμάρι, κυπαρίσσι και καμφορά

Ιδιότητες: Ένα τέλεια ισορροπημένο μείγμα από φυτο-αρωματικά και μεταλλικά στοιχεία, το οποίο ταυτοχρόνως επηρεάζει το οξυγόνο το νερό και το λίπος στους ιστούς. Το διάλυμα αυτό είναι εύκολο στη χρήση και χρησιμοποιείται κυρίως για μασάζ μετά από ένα ζεστό μπάνιο.

Το λάδι από κούκούτσια σταφυλιού, οι σταφίδες, το κρασί και η σεντέλλα είναι συσφιγκτικά, αποσυμφορητικά και λιπολυτικά. Η αγριοκαστανιά έχει τονωτική δράση, τα φύλλα ελιάς, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, εξισορροπούν τη μικροκυκλοφορία. Το φουντουκέλαιο είναι πολύ πλούσιο σε μαγνήσιο. Η πασιφλόρα και η σπυραία έχουν τονωτική-αποσυμφορητική δράση και τέλος, τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην εισχώρηση του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία. Γενικά, το παραπάνω προϊόν είναι ένα φυτο-αρωματικό σύμπλεγμα που ανακουφίζει με τη δροσιστική, τονωτική και αποσυμφορητική του δράση.

Χρήση: Κάνουμε ντους με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας φυσικό σφουγγάρι (λούφα). Κάνουμε ελαφρύ μασάζ με ένα απαλό αφρόλουτρο τρίβοντας το σφουγγάρι με κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να νιώσουμε την υπεραιμία. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα και απλώνουμε το προϊόν με μέτριες κινήσεις σε όλα τα σημεία που έχουν πρόβλημα (και πέριξ αυτών), προσπαθωντας να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο. Κατόπιν φοράμε ζεστό κολλάν και σκεπαζόμαστε με κουβέρτα για 30΄. Μπορούμε κατόπιν να επαναλάβουμε το ντους και να κάνουμε μια απλή επάλειψη με ένα απλό λάδι μασάζ. Στην αρχή της θεραπείας θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε κάθε 2η μέρα.

Συμβουλές: Το απλό λάδι μασάζ το φτιάχνουμε βάζοντας τα προηγούμενα  αιθέρια έλαια σε 1/4 αμυγδαλέλαιο και προσθέτοντας 1 κουταλιά λάδι από κουκούτσια σταφυλιιού, και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.