Μάσκα σώματος με ροδόνερο, άργιλο, αλάτι και φύκια για βαθιά ενυδάτωση και σύσφιξη

Παρασκευή: Χρησιμοποιώντας γουδί κονιορτοποιούμε 1/2 κουταλάκι αλάτι (πολύ λεπτόκοκκο), με 2 κουταλιές φύκια (βεζίκουλους) έτσι ώστε να γίνουν σχεδόν πούδρα. Κατόπιν ρίχνουμε στο γουδί και 2 κουταλιές πράσινο άργιλο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζεστένουμε 1 ποτήρι ροδόνερο ή απεσταγμένο νερό (περίπου στους 45 βαθμούς, προσοχή να μην βράσει). Ρίχνουμε το μείγμα στο ροδόνερο και ανακατεύουμε  μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο γαλάκτωμα. Στο τέλος ρίχνουμε 10 σταγόνες βάμμα ιωδίου.

Ιδιότητες: Το ροδόνερο είναι μαλακτικό και ενυδατικό. Ο πράσινος άργιλος και τα φύκια είναι πολύ πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, είναι πολύ συσφιγκτικά και τονωτικά. Το αλάτι και το ιώδιο είναι αντισηπτικά, τονωτικά και κατά των μυϊκών πόνων.

Χρήση: Αφού χρησιμοποιήσουμε το αδυνατιστικό και το λιπολυτικό λάδι, βουτάμε βαμβάκι στο μείγμα και κάνουμε επάλειψη σε όλο το σώμα. Κατόπιν, γρήγορα, τυλιγόμαστε με πλαστική μεμβράνη και σκεπαζόμαστε με κουβέρτα για 10-15΄. Κάνουμε ντους και τελειώνουμε με ένα απαλό λάδι για μασάζ με αιθέρια έλαια.

Συμβουλές: Η μάσκα αυτή μπορεί να γίνεται ως μέρος θεραπείας 2 φορές την εβδομάδα ή  μόνη της σαν αποτοξινωτική 2 φορές το μήνα ρίχνοντας το μείγμα στο μπάνιο (σε ζεστό νερό). Βυθιζόμαστε στο νερό για 15΄και κατόπιν ξεπλενόμαστε με αφρόλουτρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι πάσχουν από θυρεοειδή, λόγω του ιωδίου και των φυκιών που περιέχει.