Μάσκα χεριών από μέντα και λεμόνι για συφιξη και ενυδάτωση

Παρασκευή: Βάζουμε 1/2 ποτήρι αμυγδαλέλαιο και 2 κουταλιές λάδι από καλέντουλα σε βαζάκι και προσθέτουμε 2 κουταλιές ψιλοκομμένη φλούδα από λεμόνι, 2 κουταλιές μέντα ή δυόσμο (φρέσκα) και 2-3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα. Αφήνουμε στο ντουλάπι για 15 μέρες και κατόπιν φιλτράρουμε και φυλάσσουμε σε μπουκαλάκι.

Ιδιότητες: Το αμυγδαλέλαιο είναι μαλακτικό και ενυδατικό, το λεμόνι λευκαίνει και καθαρίζει τα χέρια, η μέντα και ο ευκάλυπτος βοηθούν στη διείσδυση του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα σφίγγουν το δέρμα. Τέλος το λάδι καλέντουλας επουλώνει τις μικροαμυχές που πιθανόν έχουν τα χέρια.

Χρήση: Βάζουμε στα χέρια το λάδι και κάνουμε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν. Φοράμε βαμβακερά γάντια για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Μετά ξεπλένουμε με πολύ απαλό σαπούνι και ξαναβάζουμε για ενυδάτωση μερικές σταγόνες από το ίδιο λάδι.

Συμβουλές:Για πιό βαθιά θεραπεία μπορούμε να τυλίξουμε τα χέρια με πλαστική μαγειρική μεμβράνη και κατόπιν να φορέσουμε τα γάντια και εάν μπορούμε να τα κρατήσουμε όλο το βράδυ. Επίσης το λάδι αυτό είναι θαυμάσιο καταπραϋντικό για μετά την αποτρίχωση των ποδιών. Θα πρέπει όμως να προσθέσουμε και 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή θυμαριού σαν αντισηπτικά.